lördag 9 oktober 2010

Ibland känns en artikel som ett slag i ansiktet

Ja välkomna till nya Sverige.
Där DN lanserar följande märkliga artikel om bostäder och vindsvåningar. Ett par visar stolt upp sitt hem, och DN skribent verkar ha hämtat inspiration från 50-talets tidningar för rika damer. Det är som om Jackie Kennedy själv visar upp sin lya. Läs artikeln. För vad sägs om beskrivningar som:
"De här kryddpastorna köpte vi i Peking förra veckan, säger Eric och korkar upp en flaska vitt vin, tillverkad på Semillondruvan. Enligt den sydafrikanske gårdsherre som sålde honom flaskan ska den passa utmärkt till stark asiatisk mat."
 Eller:
"Den fasta inredningen är diskret men sofistikerad. Vitvarorna i köket kommer från Gaggenau och i badrummen står vita Corianpjäser från italienska Boffi"
Och glöm inte framtidens drömmar för paret:
"Här bor vi om tio år: I en större våning på uppemot 300 kvm med fler och större ljusinsläpp och där Nina kan ha en divan i sin egen walk-in-closet."

Jag vet inte riktigt vad DN vill med artikeln. Är det en liten flirt med alla de som önskar drömma sig bort, inredningstips för vad DN tror är majoriteten av folket eftersom de själva lever så?
Hos mig väcks något helt annat efter artikeln. Vanligt hederligt jävla klasshat.
Själv trivs jag visst bra med att efter fem år i bostadskö äntligen få ett kontrakt på en hyreslägenhet i ytterförort. Men jag vill inte ha de svinigt rika berätta stolt vad de gör av de hus vi sålde till dem för underpriser i innerstan (där andelen hyreslägenheter har gått från över 70% till långt under 20% på bara 20 år). Och vart de lägger alla sina skattesänkningspengar på.
Eller för att använda klassisk hederlig marxistisk retorik - vad de lägger pengarna på efter att ha tagit ut maximal profit och snott allt mervärde.
Jag vill personerna i artikeln illa efter att ha läst den. Jag hoppas vitvarorna från Gaggenau och de vita Corianpjäserna från Boffi exploderar vid ett olämpligt tillfälle och att vinet på Semillondruvan egentligen är gjord på urin från den sydafrikanska gårdsherren.

Samtidigt, i en annan del av sverige:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7926908.ab

4 kommentarer:

  1. Jag väntar med spänning på den uppföljande artikeln om Nina Perssons och Eric Tours RUT-bidragspigor som jobbar skift för att putsa Nina Perssons många skor och göra rent det lyxiga badkaret ”Po” i Corian från Boffi efter att Eric Tours har haft sex med dem i den underjordiska bastun med helkaklad dusch. Och avslöjandet om att några av dem har blivit fritzlade i rummet med Totem dining table från Sovet.

    SvaraRadera
  2. Är det inte väldigt jobbigt att hela tiden blanda in politik i ALLT? Hur orkar ni mer er själva? Kan ni inte bara ta den här artikeln för vad den är, en miss i bokföringen för DN:s redaktörer och en enorm guldgruva att ösa ur för Killinggänget m fl?

    Allt behöver inte vinklas på politiskt sätt. Ryck upp er för fan, rödskägg.

    SvaraRadera
  3. Käre Anonym.

    ALLT är politik. Särskilt om du orkar läsa o jämföra med artikeln från Aftonbladet.

    SvaraRadera
  4. Anonym. Hehe. Politik är såklart allt. Men politik är inte samma sak som partipolitik. Politik är hur samhället är, hur vi är mot varandra, hur vi beskriver varandra, hur vi ser på varandra.

    SvaraRadera