fredag 8 oktober 2010

Det är inte synd om SD:are

Nej det är faktiskt inte synd om sverigedemokrater. De är inte missförstådda.
De röstade på rasism eller för att de inte brydde sig om att rasism var deras huvudfråga. Båda delarna är mycket mycket svårförlåtliga.
Jag är också så till den milda grad trött på Sverigedemokraternas martyrstatus. En god vän till mig blev misshandlad för att han var sosse och bög på väg hem från valstugan. Han har sedan fått ta emot många trackasserande samtal och hot och tvingats gå halvt under jorden.
Tvingats ta emot slag och trackasserier har jag också från SD:are och Nazister när jag var politiskt engagerad i andra halvan på 90-talet. Även direkt hot till mig i brevform.
Jag känner alldeles för många människor inom vänstern som dagligen lever under detta hot. Liksom politiker gjort under väldigt lång tid.
För oss har det blivit sådan vardag att vi knappt höjer på ögonbrynen längre, vi anpassar livet efter det. Är hoten riktigt riktigt allvarliga så skaffar somliga hemlig adress.

Men plötsligt har folk fått för sig att det är Sverigedemokraterna som det är synd om. De som mest hänger ut folk på flashback och andra forum. De vars medlemmar själva aktivt deltagit i flera misshandelsfall. De som organiserar absolut flest nazister (som är med där med motiveringen att de tycker likadant men har mer pragmatisk inställning).
Nej. Det är faktiskt inte ett dugg synd om Sverigedemokraterna.
Jag tänker inte slå dem. Jag uppmanar inte folk att misshandla sverigedemokrater heller (om de nu inte börjar slå er först eller faktiskt inför sina lagar i Sverige som inte är långt från Nürnberglagarna då våld kan bli ett rent självförsvar). Jag bara säger att jag inte förstår snyftandet.
Och jag förstår inte hur Jimmy kan vara "kränkt" av biskopens tal i kyrkan. Faktiskt så kränkt han någonsin blivit i hela sitt liv.
Ja Jimmy.. Där hade han klätt upp sig i sina tofsar och folkdräkt. Gjort sig så fin för kungen. Som en förväntansfull skolpojke på väg till sin stora dag. Solen sken.
Så kommer den där dumma dumma prästen och pratar om alla människors lika värde. Dumma dumma dumma...
Vet ej vem som äger rättigheten till bilden.

3 kommentarer:

  1. Att "vanliga" poltiker också blir utsatta för våld i den utsträckninge var något av en ögonöppnare. Annars Är det samma saker som jag själv har tänkt. Alla har ett ansvar för vem de röstar på, och eftersom de allra flesta sverigedemokraterna verkar ha lagt sin röst utan att så mycket som snegla på derar manifest, är det mer än rätt att ifråfasätta deras omdöme. Den protest som lovordades i kyrkan anordnades ju dessutom av en grupp som specialiserat sig på Reinfeldts regering, vilket bara bevisar hur dum partitopparnas reaktion var. Nej, Lite vuxen måste man vara, även om man är sverigedemokrat.

    SvaraRadera
  2. Fjantligt blogginlägg.
    Men eftersom du är vänstervriden förstår jag att du hyller våldsvänstern.

    SvaraRadera
  3. Fjantigt att skriva in anonyma kommentarer

    SvaraRadera