måndag 27 september 2010

Ulf Öfverberg är folkpartist och hotet mot facket

Jag är ganska säker på att nästa steg i alliansens plan den här mandatrörelsen kommer vara att slutligen försöka ta död på fackföreningsrörelsen.
Viktigast för deras arbetsmarknadspolitik inkluderar större klasskillnader och inkomstskillnader mellan människor, skattesänkningarna var ett led i ett projekt för att sänka lönekostnader för för företag. Faktiskt att sänka människors löner.

I detta har DN som viktig kampanjenhet för högervärderingar nu publicerat en debattartikel som kräver att LO och TCO bryter med S. Fackföreningarna skall bli helt opolitiska.
Skriver under gör en viss "Ulf Öfverberg" som titulerar sig som "tidigare anställd på TCO bl a som talskrivare åt ordföranden Sture Nordh". Detta är säkert alldeles sant, men det är också alldeles säkert mer troligt så att han snarare i egenskap av "Ordförande för Folkpartiets Södermalm/Gamla Stan." skriver det här debattinlägget.
Se där - något som DN glömmer nämna.

Uppdatering:
Bloggen "alliansfritt sverige" visar dessutom att Ulf Öfverberg även är hög chef för arbetsgivarorganisationen vårdföretagarna, en organisation inom Almega som väldigt aktivt verkat för en borgerlig valseger.

3 kommentarer:

  1. Kanske det nämnts tidigare i kommentarerna men Ulf Öfverberg är numera
    ordförande för Folkpartiet i Södermalm/Gamla stan. Hans inlägg kan ses som ett inslag i högeralliansens strävan att förminska fackens roll i samhällsdebatten men också dess roll som företrädare för de anställda.
    På TCO hemsida(Utredarna har man de senaste åren kunnat läsa en mycket skarp kritik av allianspolitiken, speciellt vad gäller regeringens hantering av sjukförsäkring och a-kassa. Det är nog därför som TCO kommer med i artikeln, annars brukar det ju mest vara LO som angrips.

    SvaraRadera
  2. Ursäkta, det var i DN jag avsåg att publicera kommentaren, men ingen skada är skedd antar jag.

    SvaraRadera