torsdag 17 februari 2011

Entrepenörernas fel...

De borgerliga politikerna har funnit den ultimata syndabocken.
De som utför uppdragen, företagen bakom entrepenaden. De som utför tjänsterna åt dem. Att man tidigare skyllt alla problem med utförsäkrade på tjänstemän hos försäkringskassan är vältjänst. Att skylla den försämrade kvalitén i skolan på några som styrde sverige för över 5 år sen är också välkänt.
Men nu menar man att allt från busstrafik som inte går till att sjukhusen är överbelagda också det inte är politikernas fel.
Stockholm har överbeläggning på sina sjukhus. Sjukvårdspersonaleen sliter sitt hår. Men alliansen som styr Stockholm är kallsinnig:
"– Sjukhusen har ganska stora överskott, det ger dem utrymme att ladda upp med fler vårdplatser, säger Anna Starbrink, (FP), ordförande i landstingets produktionsutskott."
Vad menar kvinnana? Vem annars än politikerna kan göra jobbet med att öka antalet vårdplatser? Det är helt absurt att det är stora vinstmaskiner, som för skattepengar pumpar upp sina ägare med mer pengar men skiter i sitt uppdrag.

Här.. en utförsäkrad i FAS 3 med ledgångsreumatism. Vi ger er 7000 till er rika så ni kan anställa mer städhjälp. Hör jag 7000 nån?

Undrar hur mycket man faktiskt skulle kunna öka kvalitén och förbättra verksamheterna om man tog bort alla vinster och faktiskt la ut dem på själva verksamheten?

Vi går inte på det! Det är POLITIKERNAS ansvar att vi har bostadsbrist och bostadssegregation. Det är POLITIKERNAS fel att vi har arbetslöshet. Det är POLITIKERNAS fel att vi inte har snabbspår och tågen inte går. Ta ert ansvar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar