tisdag 5 oktober 2010

SD lämnar storkyrkan i protest

Ja inför riksmötets öppnande bestämmer sig Sverigedemokraterna för att lämna storkyrkan.
Anledningen tycks vara att biskopen talat om att rasism är fel och definierat:
"– Den rasism som säger att du inte är lika mycket värd som jag, att du ska inte har samma rättigheter som jag, inte är värd ett liv i frihet, och detta av en enda grund – att vi råkar vara födda i olika delar av vår värld – det är inte värdigt en demokrati som vår att göra skillnad på människor, sade biskopen."

Heder åt biskopen. Och att SD tar åt sig av beskrivningen visar just att det inte är annat än fernissa. Att de bara är rasister.
Sådan allmän beskrivning borde faktiskt alla kunna skriva under på.

Sverigedemokraternas partiledare säger sig också "aldrig blivit så kränkt".
Det kommer från mannen som enbart sysslar med att tala illa om hela folkgrupper och vars partisekreterare ägnar stor tid att tala illa om homosexuella.
Fint där!

3 kommentarer:

  1. Ingela Bengtsson5 oktober 2010 kl. 14:29

    Kent Ekrot, SD:s utrikespolitiska talesman säger i en intervju att de valde att gå ut för att "Biskopen valde att göra politik mot oss". Ja vad säger man?

    SvaraRadera
  2. Läs hela talet där Brunne uttalar sitt stöd för demontrationerna som var riktade mot SD. Det var därför SD utgick från kyrkan, men media vinklar så in i helvete och du med flera blir hjärntvättade. Grattis!

    SvaraRadera
  3. Jag har läst talet...
    Väljer SD att tolka talet så bevisar det ju faktiskt vilka idioter SD är. De är ju ett naziskämt i riksdagen till att börja med. Så jag är inte helt förvånad.
    Och att Jimmie Åkesson "känner sig kränkt".. Herregud som han och hans partikamrater ger sig på invandrare och homosexuella är det ju ingen tvekan.

    Demonstrationerna var mot rasism. Men självklart var de ämnade mot att rasism tar plats i riksdagen.
    Känner sig Åkesson inte träffade vare sig av demonstrationerna eller hennes tal så skulle han väl låtsas som det regnar. Lite som V alltid gör när Kungen rapar grodor

    SvaraRadera