onsdag 6 oktober 2010

Civiliministern, kristdemokraterna och homosexualitet

Det finns ett mörkerparti som plötsligt hamnat utanför skottgluggen. Nämligen kristdemokraterna.
Vad få tänker på att de tillsammans med sverigedemokraterna faktiskt utgör den yttersta högerkanten vad gäller föreställningar om familjebildning och kyrkan.
Sverigedemokraterna tar inte plats i regeringen. Det gör dock kristdemokraterna, och tidningen dagen jublar för nu får pingstkyrkan in en fot i finrummet. Stefan Attefall, nya civiliministern är aktiv medlem där och ... det finns väldigt mycket jag skulle kunna skriva om denna sekt.

Jag skulle kunna inleda med "några av mina bästa vänner är"... Men jag låter bli. Jag tänker konstatera att pingstkyrkan förvisso har vuxit sig väldigt stor för att vara mer en folkrörelse än en sekt men det hindrar inte att de en gång skickade ett ex till mig under hans ungdomsår till ett läger "komma närmare gud" med den märkliga sammansättningen att den bestod av unga killar som alla kommit ut som homo/bisexuella och prästens predikningar handlade ovanligt mycket om sexualitet.
Det är också pingstkyrkan som demonstrerade utanför Vänsterpartiets kongress 2001 under parollen "bevara familjen". Det var också pingstkyrkopastorer m.fl. som stod bakom "mamma-pappa-barn"-kampanjen i stockholms tunnelbanor mot homosexuellas familjebildningar.
Tidningen Dagen (som jublar) ägs av swemedia som i sin tur är helägt av just... pingstkyrkan.
Tidningen dagen som i artikel efter artikel ganska hårt bedrivit kampanjer mot homosexuella. Som gärna publicerar rapporter från den högerkonservativa gruppen "focus on the family" som om de vore riktiga nyheter och larmrapporter.
Inte undra på att tidningen Dagen gläds.

Kristdemokrater är annars de med flest företrädare som sagt både det ena och det andra om homosexuella som är hårresande medeltida. En plats de nu kommer ha ganska hård konkurrens om med sverigedemokraterna. Inte minst SD:s gruppledare Björn Söder vilket har varit särledes aktiv på nätet i att kalla homosexuella för pedofiler och allt möjligt annat.
Men så ingår ju att motverka "hedonism" (vad det nu innebär?) och stödja förhållandet "mellan man och kvinna" i sverigedemokraternas familjepolitiska program...

Egentligen kräver Focus on the family en egen avhandling på allt närmast tragiskt roligt de fått igenom. Som när de menade att antimobbningskampanjerna hade blivit kapade av bögar - och det var en kristen moralisk ståndpunkt att i skolorna ge sig på misstänkta homosexuella med glåpord och slag.
---
Det här är Sverige idag 2010.
Ge mig tillbaka mitt land från SD och KD. Det var inte det här vi ville!

1 kommentar:

  1. Bra att du påminner om att det inte bara finns ett extremistparti i riksdagen utan två!

    SvaraRadera