torsdag 21 oktober 2010

I Afghanistan för att skjuta, inte för att hjälpa

Så bekänner Sverigedemokraterna färg. För om det hade gällt bistånd till Afghanistan så hade de gått i taket. Samtidigt har just biståndet skurits ner kraftigt med regeringens politik och man räknar nu militära insatser som just bistånd. Väldigt fult trick med siffror.
Men i det här fallet är SD för fler soldater i Afghanistan.
Samtidigt är kritiken mot den militära stridande insatsen hård i Sverige. Med den nedlagda allmänna värnplikten och införandet av yrkesarmé tillsammans med regeringens extremt hårda jobbpolitik innebär det att arbetslösa nu också kan bli hänvisade till utlandstjänst i Afghanistan. Tvingad till död i främmande land i stridande förband är alltså fullt möjligt. Och även i Danmark höjs rösterna för att dra tillbaka trupperna därifrån.
I Aftonbladet publiceras en artikel om en Afghansk familj i närheten av armébasen som filosoferar lite fritt om Svenskarnas närvaro betytt något positivt. Tillslut kommer han fram till att det är rätt bra för många människor i byn har fått jobb på basen som städare och annan nödvändig extra personal.
Här är det viktigaste, det är genom en god ekonomi som människor och länder mår bra och revanschism och terrorism kan hindras. För alla dessa pengar USA, Sverige, Danmark och även Sverigedemokraterna är beredda på att lägga ner i krig - om dessa pengar istället skulle gå till produktiva biståndsinsatser i området hade det antagligen gett så mycket mer. Men här säger både regering och Sverigedemokraterna stopp.
För vi vill ju bara vara i Afghanistan för att skjuta... Inte för att hjälpa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar